Welkom bij Bodyworkz » Wie ben ik

Welkom bij Bodyworkz, leuk dat u een kijkje komt nemen op mijn site!

 

Mijn naam is Susan Wollaars 40 jaar en ik ben trotse moeder van mijn zoon Jairo van 5 jaaren mijn dochter Leila van 20 jaar. Bodyworkz is ontstaan uit mijn passie voor sport, en was bedoeld als website voor de sportlessen die ik gaf/geef. In de loop van de jaren is mijn leven veranderd en zo zijn ook mijn passies verbreed. Ruim drie jaar geleden was ik in verwachting van mijn zoon, ik wou een vacature plaatsen voor een vervanger voor mijn sportlessen tijdens mijn zwangerschapsverlof, toen ik een vacature zag staan voor iemand die sportlessen wou geven aan zwangeren. Dit leek mij hartstikke leuk, en wie kan beter weten hoe je je voelt als je zwanger bent als iemand die zelf zwanger is, zo ben ik begonnen als trainster bij MOM MOVES.

 

Toen de bevalling steeds dichter bij kwam ging ik steeds meer nadenken over mijn bevalling, ik ben me gaan verdiepen in een waterbevalling, maar stuitte al snel op de hoge kosten hiervan. Aangezien je nooit zeker weet hoe je bevalling loopt heb ik mede wegens de hoge kosten er voor gekozen om wel thuis te bevallen maar niet in bad. Als nog heb ik een hele mooie bevalling gehad en was het precies goed hoe het is gegaan. Het is echt een moment geweest wat ik samen met mijn partner en zoon beleefd heb, heel bewust, vol vertrouwen op mijn lichaam en op de natuur die zijn werk doet precies zo als het moet.

 

Omdat ik vind dat iedere vrouw recht heeft op de bevalling zoals het voor haar goed voelt ben ik me na mijn bevalling verder gaan verdiepen in  waterbevallingen, hieruit ben ik zelf bevallingsbaden gaan verhuren voor een aangenamere prijs dan bij de grote bedrijven. Dit is voor mij mogelijk omdat ik geen personeel in dienst heb, nauwelijks marketing kosten heb en de baden verhuur vanuit huis, dit betekent niet dat ik mij niet hou aan de kwaliteits-- normen, hygiene staat bij mij bovenaan!  

 

Het is erg mooi als na de geboorte van je nieuwe kindje je kan leven op een roze wolk, maar dit was alles hoe ik het niet ervaren heb, ik vond het best zwaar om na zo een lange tijd weer een kleintje te hebben, en ik heb veel tijd nodig gehad om daar aan te wennen, niet dat ik niet blij was met mijn zoon maar je leven verandert voor 100 %, ik denk dat bijna iedere moeder dit wel kent, maar in de praktijk wordt hier erg weinig over gesproken, maar ook dit mag er zijn.

 

Ik ben na mijn zwangerschap nooit meer kwa conditie op mijn zelfde niveau gekomen als daarvoor, de sportlessen die ik gaf werden steeds zwaarder en ik had steeds meer moeite om ze te kunnen geven, hierdoor ben ik met sommige lessen die ik gaf gestopt en ben ik gaan kijken naar het geen wat ik leuk vond om te doen. Hierdoor ben ik mij gaan omscholen en ben ik de opleiding gaan doen voor expert baby massage en baby yoga. Hierin vond ik rust en ontspanning, het is heerlijk om een klein wonder te masseren om je liefde vanuit je hart over te geven door je handen naar je baby. Als ik een massage heb gegeven voel ik mijzelf ook altijd helemaal ontspannen en opgeladen, het heeft niet alleen een positief en helend effect op de baby maar ook op mijzelf.

 

Nadat het eigenlijk alleen maar achteruitging met mijn conditie en ik veel last had van spierzwakte ben ik er uiteindelijk (twee jaar later) achter gekomen dat ik de ziekte van Graves had  en een te snel werkende schildklier. Dit verklaarde al mijn klachten, waarom ik na mijn bevalling mij nooit meer mij zo gevoeld had als daarvoor. Deze ziekte komt vaker voor bij vrouwen na hun bevalling, ik wil daarom ook iedere vrouw aanraden, voel je je na enige tijd na je bevalling niet meer zoals daarvoor, heb je allerlei vreemde uiteenlopende klachten, denk je het zit vast tussen mijn oren, wat het dan ook is, je kan beter iets te veel naar de huisarts gaan dan te weinig, ik had mijzelf eerder beter kunnen voelen als ik eerder aan de bel had getrokken.

 

Ik geef nog steeds sportlessen en hiervoor kunt u ook zeker nog steeds met mij contact opnemen, ik geef les aan vrouwen boven de 55  FIT EN FUN in Zeist op de dinsdag avond van 20 uur tot 21 uur op de laan van Eikenstein. Ik geef op de donderdagavond les bij Bartimeus bewegen op muziek voor mensen met een beperking. En ik verzorg nog steeds sportlessen voor Zwangere en vrouwen die bevallen zijn bij MOM MOVES.

 

Spreekt een van deze sportlessen u aan? kom dan gerust een keer gratis een proefles volgen!