Welkom bij Bodyworkz » Stuitligging consult

Stuitligging consult

Als u te horen krijgt dat u baby nog niet gedraaid is en in stuit ligt is dat vaak even schrikken, het kan de kans verkleinen op een natuurlijke bevalling en als je graag een thuis bevalling wilt is dit misschien niet mogelijk. Zelf vind ik het aller belangrijkste in een zwangerschap dat je vertrouwt op je lichaam. Als je kindje nog niet gedraaid is verlies dan niet meteen het vertrouwen in jouw lichaam, verlies niet direct de hoop op een natuurlijke bevalling.

Gelukkig weten ze tegenwoordig veel meer over stuitliggingen en is er al veel onderzoek naar gedaan, hierdoor zijn er verschillende technieken ontstaan waardoor je de kans vergroot dat jou baby alsnog draait. Tijdens een stuitligging consult bespreek ik met jou de mogelijkheden daarnaast geef ik jou een moxa behandeling, oefenen we verschillende houdingen waardoor er meer ruimte in het bekken komt voor de baby om te draaien. Ik maak hiervoor onderandere gebruik van technieken uit de Rebozo massage en yoga. Daarnaast werk ik met technieken uit de Reflexologie, Fytotherapie en Homeopathie. Het is belangrijk om in acht te nemen dat een aantal van de methodes die ik je leer ook thuis moeten worden vervolgd, dit neemt de eerste 2 weken een klein uur in beslag van je tijd, Wil je dat de behandeling slaagt dan vereist dat van jou en je partner discipline  om de geleerde technieken ook thuis voort te zetten. Zie dat niet als een opgave maar juist als een ontspannings moment voor jou en je partner, een moment waar jullie tijd voor elkaar vrij maken zonder tv of andere stoorzenders,  maak er een mooi ritueel van, brand kaarsen zet een rustig muziekje op en verbind je samen!

 

Wat is Moxa?

Moxa is een natuurlijke manier om je kindje alsnog te laten draaien, het is niet schadelijk voor de baby of de moeder. Moxa word gedaan met een Moxa stick, hierin zit het kruid Bijvoet gerold in rijstpapier. Moxa word ook vaak aanvullend gebruikt bij een acupunctuur behandeling maar voor een stuitligging is de Moxa stick voldoende. De Moxa stick word aangestoken en al draaiend gehouden bij het acupunctuur punt Blaas 67. Meestal voelt een moeder tijdens de behandeling dat haar baby begint te bewegen. Volgens de Traditionele Chinese geneeskunst komt er hierdoor een verwarmende energie (ofwel Yang) in het kleine bekken, de verwarmende energie in het kleine bekken zorgt voor beweging hierdoor wordt de baby ook beweeglijk en gaat draaien. Volgens de westerse geneeskunde wordt door Moxa therapie de baarmoeder beter doorbloedt. Daardoor rijpt hij beter en is de kans groter dat de baby spontaan draait. Bovendien stimuleert moxa vermoedelijk de bijnier en de hormonen die de bijnier produceert beïnvloeden het spierweefsel van de baarmoeder. Daardoor zou het kindje beweeglijker worden en uiteindelijk kunnen draaien. 

Verschillende onderzoeken - waaronder een onderzoek uit 2001 gepubliceerd in The American Journal of Chinese Medicine blijkt dat een moxa behandeling bij stuitligging zeer effectief kan zijn. In dit onderzoek werden vrouwen al na de 28e week behandeld met moxa therapie. Dit resulteerde in een hoger succes percentage. De resultaten in het onderzoek waren als volgt: 73,65% van alle kindjes draaide spontaan zonder therapie, 92,48% van de babys draaide nadat de moeder met moxa therapie werd behandeld.

Ook een studie van JAMA heeft geconcerteerd dat moxa therapie de kans vergroot van 50% naar 75% dat de baby draait.,Zo zijn er nog velen onderzoeken te vinden die de werking van Moxa aantonen..

Het beste resultaat verkrijgt u door te beginnen met moxa tussen de 33 en 36 week van u zwangerschap.. Tijdens een consult nemen we eerst een aannameformulier door en vertel ik u hoe de behandeling in zijn werk gaat. Dan starten we de eerste behandeling en vertel ik u hoe u de andere behandeling zelf thuis kunt uitvoeren. U krijgt 10 moxa sticks  mee zodat u ruim voldoende heeft om de behandeling thuis voort zetten. U kunt ervoor kiezen om de behandeling hier uit te laten voeren maar ik kan ook naar u toe komen. Woont u te ver weg? Dan kunt ook kiezen voor een online consult, hierin heeft u al de tijd om vragen te stellen en laat ik u precies zien hoe het werkt, 2 dagen na het eerste online consult neem ik nogmaals contact met u op om te kijken of het goed gaat en/of u nog vragen heeft.

De kosten inclusief de 10 moxa sticks en een reader zodat je thuis nog alles op je gemak kan doorlezen bedragen 65 euro voor een consult van ongeveer 1,5 uur.  

Heeft u vragen, bel gerust of vul het contact formulier in op de site.