In mijn webshop vind je uitsluitend 100 % natuur zuivere producten. Ik verkoop alleen de producten van het merk Merlijn Wellness omdat hun producten 100% natuur zuiver zijn, zo weet je zeker dat je een goed en natuurlijk product koopt. Als je oliën wilt kopen voor je baby of voor jezelf in je zwangerschap dan raad ik je aan om echt uitsluitend gebruik te maken van natuur zuivere producten waar 100% op staat. Houd er in je zwangerschap rekening mee dat niet iedere olie geschikt is voor een zwangere vrouw en zelfs weeën kan opwekken, onderschat dit niet!. Ook de samengestelde oliën zijn gemaakt van oliën van Merlijn Wellness. Weet je niet zeker of een olie voor jou geschikt is? Neem dan gerust contact op!

In deze zeer uitgebreide cursus babymassage leer ik jou: Shantalla babymassage, Polariteitsmassage, Voetreflexologie daarnaast leer ik jou hoe je zelf je eigen babyolie kan maken en die te gebruiken ter ondersteuning van verschillende babykwaaltjes. Bij de cursus krijg je een Basisolie, 1 flesje Rooms Kamille, 1 flesje Lavendel olie en 1 flesje Mandarijn. Ook krijg je een live video gesprek waarin je al je vragen kunt stellen. 

Deze olie zorgt voor rust en geborgenheid en bestaat uit 100% natuurlijke olien zonder toevoegingen. Masseer u baby voor het slapen gaan met deze olie zodat hij/zij in slaap valt met een heerlijk rustgevend en geborgen gevoel.

Wilt u natuurlijk bevallen, zonder chemische pijnbestrijding? De natuur kan u ook helpen om de weeen te verlichten. 

Laat u partner tijdens de weeen u onderrug masseren met deze olie.

De olie is 100% natuurlijk en bio en bestaat onderander uit Abrikozenpit olie, pepermunt en lavendel.

Masseer u babys buikje met deze olie (ronddraaiende bewegingen met de klok mee) en dek daarna af met een warme doek of bestel een kersenpit zakje mee uit de webshop die speciaal ontwikkeld is voor het buikje van een baby. U zult zien dat u baby ontspant en de krampjes verdwijnen.

De olie bestaat uit 100% bio olieen met een basis olie die verkregen is uit  abrikozenpitten en Rooms Kamille.

Wil je leren om een buikmassage te geven aan u baby tegen darmkrampjes? Zie dan mijn video op deze site.

In de Essential Birth Kit zit alles wat je nodig hebt voor een natuurlijke zachte bevalling. De kit bevat een Babassu olie, Pepermunt olie, Clary Sage olie, Kamille, inhalator en 3 pippeten. De kit zorgt voor pijnverlichting, ontspanning, gaat stress tegen, kan helpen bij angst voor de bevalling en nog veel meer. Wil je meer over de kit weten lees dan mijn blog Natuurlijke pijnverlichting met de Essential Birth Kit hierin vertel ik je alles over de kit hoe en waarvoor je hem kunt gebruiken. Bij de kit zit een zeer uitgebreide gebruiksaanwijzing die je thuis rustig kunt doornemen. 

kersenpit zakjes speciaal ontwikkeld voor de buik van je baby of kindje. Deze kersenpit zakjes zijn zo gemaakt dat de kersenpitten niet op een gedeelte van de buik drukken maar dat de gehel buik en heupjes bedekt zijn. Daarnaast zijn de zakjes van natuurlijk matriaal gemaakt en voelen ze zeer zacht aan. De zakjes zijn ideaal voor krampjes bij u baby. De perfecte werking voor krampjes is eerst de buik van u baby masseren (ronddraaiende bewegingen met de klok mee) met de darmkrampjes olie (die kunt u ook in de schop bestellen) en daarna afdekken met het kersenpitzakje en u zult zien dat u baby zich direct ontspant.

Geef een workshop Baby Massage cadeau! De massage wordt gegeven bij de nieuwe moeder thuis, zodat zei en haar baby heerlijk kunnen genieten in hun eigen vertrouwde omgeving! 

Heeft u speciaal wensen? Alles is bespreekbaar, de massage kan bestaan uit 1 workshop maar kan naar verlangen ook bestaan uit een uitgebreide cursus van 3 workshops, ook is het mogelijk om deze cursus samen met een vriendin te doen. Stuur even een mail of bel om te bespreken wat u wilt zodat wij het perfecte kraamcadeau kunnen samenstellen. De cadeau bon wordt leuk verpakt met een mooie omslagdoek voor de baby.

Calendula of ook wel Goudsbloem genoemd wordt al sinds de middeleeuwen als kruidengeneesmiddel gebruikt bij snij- schaaf en brandwonden. Calendula olie verzacht, verzorgt en hersteld de huid en is goed te gebruiken op een gevoelige huid. Het helpt littekenvorming en striae te verminderen en is goed te gebruiken bij of ter voorkoming van luieruitslag ook bij huidproblemen als eczeem. Maar is ook goed te gebruiken in het bad water bij menstruatie klachten. Calendula olie is te gebruiken als basisolie en mag gebruikt worden bij babys en als je zwanger bent.

Abrikozenpit olie is rijk aan kalium wat een belangrijke rol speelt in het hydrateren van de huid. Kalium zorgt voor een goed vochtbalans in en om de cellen. Abrikozenpit olie is goed voor zowel de vette huid als de droge en gevoeligehuid en verstevigd de huid. Het is een lichte olie en verstopt de porien niet, terwijl het de huid hydrateert. De olie is zeer rijk aan antioxidanten en vitamine a, e en c. Deze olie heeft voor iedere huid zijn eigen voordeel en is uiterst geschikt als basisolie. Mag gebruikt worden bij zwangeren en babys.

Dit is een etherische olie van de plant Lavendel (officinalis). Lavendel werkt kalmerend en bevorderd de slaap, verzacht en brengt balans. Is goed te gebruiken bij spanning, depresie, slapeloosheid en stress. Verlichting bij reumatische aandoeningen. Werkt ontsmettend en pijnstillend en is goed te gebruiken bij allergische uitslag bultjes of rode uitslag maar ook bij brandwonden, snijwonden en kneuzingen. Lavendel werkt afstotend tegen insecten waaronder muggen en mieren. Zorgt voor een aangename geur in huis. Mag gebruikt worden bij babys mits het gemengd is met een basisolie (1 druppel op 10 ml basisolie). In de zwangerschap mag het gebruikt worden in het 2e en 3e trimester.

Let goed op! Niet gebruiken in het 1e trimester.

De zoete geur van de etherische olie Mandarijn werkt ontspannend en werkt goed bij nervositeit. Het is een zonnige vrolijke en warme olie die niet alleen kinderen aanspreekt maar ook het kind in de volwassen mens voedt. Het geeft een geluksgevoel gaat depressie tegen, het brengt het zonnentje in huis! Het werkt goed bij slaapproblemen en een vermoeiende huid. Is zowel te gebruiken in de zwangerschap als bij babys.

Let op! Gebruik niet puur op de huid maar meng met een basisolie. Voor babys 1 druppel etherische olie op 10 ml basisolie.

Tea Tree olie kan gebruikt worden tegen bacterien, virussen en schimmels daarnaast heeft het een antiseptische werking. De huid kan gevoelig reageren op onverdunde tea tree olie, test daarom eerst de pure olie op de rug van je hand, krijg je naar een paar uur en reactie gebruik de tea tree olie dan alleen verdund met een basisolie, water of verdund met alcohol. Gebruik tea tree olie in de zwangerschap en bij babys onder de 18 maanden alleen verdund. In bad werkt tea trea olie bij huiduitslag en eczeem, het verlicht bij spierpijn en reumatische pijnen, ademhalingsproblemen en bij vaginale schimmel maar ook bij een blaasontsteking en tegen aambeien. Wil je nog meer weten over Tea tree olie en waarvoor en hoe te gebruiken lees dan mijn blog hierover.

Mag gebruikt worden in de zwangerschap en bij babys, alleen onverdund en niet inwendig.

Let op! Tea Tree olie op katten is giftig! Gebruik voor je kat dus geen Tea Tree olie!

Scharlei heeft een oestrogeenachtige werking. Scharlei werkt opbouwend op het lichamelijke, psychische en nervale vlak. Heilzaam bij angst, paranoia en depressies. Werkt bij menstruatie problemen en nog veel meer. Lees voor meer informatie mijn blog over Scharlei.

Let op! Ik raad het gebruik van Scharlei af tijdens de zwangerschap maar raad het wel aan tijdens de bevalling het ondersteunt de geboorte door zijn euforische en pijnverlichtende werking, steunt de ademhalingsspieren, de baarmoeder (zorgt dat de placenta makkelijker loslaat) en werkt rustgevend op de lage wervelkolom. Gebruik 3 a 4 druppels op de binnenkant van de enkels.

Sandelhout kan de gehele zwangerschap worden gebruikt het is een zachte olie die al goed te gebruiken is in het begin van de zwangerschap. Bij ochtendmisselijkheid, je kan een mix maken van sandelhout, lavendel, gember en kamille, mix deze etherische olien met een basis olie en masseer hiermee je buik. Maar het is ook een goede olie bij een verstopte neus of verhoudheid, luchtwegen infectie. De olie kan worden gebruikt bij wonden, eczeem of andere huidproblemen. Infectie aan de urinewegen, menstruatiepijnen. Ook bij tepel kloven te gebruiken, was wel altijd u tepels voor u u kunt gaat voeden en verdun altijd met een basisolie versterk de werking door Rooms Kamille toe te voegen. Bij depresieve gevoelens kunt u ook Sandelhout gebruiken.

In de etherische olie Roos (Rosa Damascena) zit 2,5% pure roos en is 100% natuur zuiver. Om een rozen olie te maken zijn er heel veel rozenblaadjes nodig daardoor is Rozen olie een van de duurste etherische olie en kost een flesje pure rozenolie rond de 150 euro, dit is dus geen 100% pure rozenolie. Gebruik roos niet in het 1e trimester. Goed voor ieder huidtype vooral een droge of gevoelige huid, werkt anti-bacterieel, helpt bij psoriasis, bevat vitamine C, proteïnen en antioxidanten, het maakt je poriën minder groot en zichtbaar, zorgt voor een daling van het cortisol en gaat angst en deprssies tegen, het kalmeert, je voelt je eigen er rozig door. Een uitstekende olie voor babys met slaapproblemen of die onrustig zijn maar ook voor de moeders bij slapeloosheid, angten of spanning voor de bevalling.