Welkom bij Bodyworkz » Postpartum / Kraamtijd behandelingen

 

Dag nieuwe moeder, lieve vrouw,

 

Jij bent net moeder geworden opnieuw of voor het eerst, dit is een hele bijzondere periode, een overgangsperiode waarin je rust moet nemen en je jezelf de tijd en liefde moet gunnen om je te gronden in het nieuwe moederschap. Voor veel vrouwen in onze drukke westerse samenleving is hier niet de tijd voor er is niet tijd om echt kraamvrouw te zijn, om te ontspannen en te genieten van deze periode. We willen vaak zo snel mogelijk weer ons oude leven oppakken, weer ons oude lichaam terug krijgen en weer alles kunnen doen zoals we dat voor het moederschap deden. Daardoor valt het nieuwe moederschap ons vaak erg zwaar, we gunnen onszelf niet de tijd, rust en liefde om te genezen, om te herstellen en om onszelf te ontdekken als nieuw moeder. Hierin wil ik jou graag ondersteunen en bijstaan om jou in deze bijzondere periode te laten ontspannen, je te laten voelen wat daadwerkelijk in jou leeft, alles mag er zijn, alles is goed of dat nou blijdschap, verdriet of vreugde is, alles is goed en mag er zijn precies zoals het zich aanbied in het moment.

Er zijn verschillende manieren waarin ik jou hierbij kan ondersteunen dit kan zijn door Bengkung belly binding, door een Rebozo sluitingsritueel, een massage gecombineerd met een Moxa behandeling, een buikmassage met een Buik verstevigende Kruidenpasta of een warme Castor buik wrap. Maar het is ook mogelijk dat ik een heerlijke voedende maaltijd voor jullie kook afgestemd op de kraamvrouw maar een lust voor het gehele gezin. We kijken samen naar wat bij jou past en bij jou wensen aansluit, wat heb jij nodig?

 

Ik vind het fijn om jou te ontmoeten voordat ik een behandeling geef, het liefst heb ik al contact met jou gehad in de zwangerschap zodat ik al een kleine blik heb van wie jij bent en wat je graag zou willen zodat ik mijzelf daarop kan afstemmen het liefst doe ik dit in een persoonlijk gesprek is dat niet mogelijk dan zou het ook telefonisch kunnen, in dit gesprek bespreek ik met jou de mogelijkheden en kunnen we samen een keuze maken wat het best bij jou wensen aansluit. eventueel kan ik je nog wat tips geven voor de bevalling. Dit is een vrijblijvend gesprek wel zijn hier kosten aan verbonden die in mindering worden gebracht bij de kosten van de behandeling. Na de bevalling bel je mij, we bespreken of je nog steeds dezelfde wensen hebt zo niet dan passen we het aan en plannen we een afspraak, ik raad meestal aan om de eerste afspraak te plannen op de 4e a 5e dag, de eerste dagen is het vaak al genoeg om alleen de baby te voeden en te slapen, vaak doet de kraamzorg de overige activiteiten. Neem in deze dagen vooral de tijd om te slapen en je lichaam de rust te geven om te herstellen, persoonlijk raad ik aan om deze dagen ook echt zoveel mogelijk te blijven liggen, alleen dan is er geen druk op je bekkenbodem en is er ruimte om te hellen maar ook te wennen aan de overgangsperiode waarin jij je bevind, de overgang naar het nieuwe moederschap.

 

Voor sommige vrouwen is het erg moeilijk om je hieraan over te geven, wij leven in een vrij drukke maatschappij en zijn altijd in beweging, het kan voelen dat iedereen door gaat maar jij stil staat, probeer je hierop al in je zwangerschap voor te bereiden, dit kan zijn door alvast leuke tijdschriften of boeken in te kopen die je in je kraamtijd kunt lezen of/en door de laatste weken steeds meer in jezelf te keren en je beetje bij beetje meer af te sluiten van de buitenwereld, jezelf met warmte en liefde te omhullen en van je slaapkamer een fijne en geborgen ruimte te maken met dingen die jij lief hebt en waar jij je prettig bij voelt.

 

Als ik naar jou toe kom voor een behandeling neem ik altijd een helende verwarmende kruiden thee mee met iets lekkers erbij maar wat wel past in het voedingspatroon van een kraamvrouw. Als je er behoefte aan hebt is er op dat moment ruimte om te praten over de bevalling, wil je dat liever niet maar in alle rust je thee drinken en even genieten van het moment Nu dan is dat ook goed.

Daarna ga je comfortabel liggen en begin ik met een Moxa behandeling, dit geeft warmte in het bekken gebied, iets wat heel belangrijk is om goed te herstellen, Moxa helpt bij het opdrogen van de lochia, het zorgt ervoor dat de baarmoeder sneller slinkt waardoor vloeien sneller stopt, Moxa heeft ook een gunstige werking op de darmperistaltiek, het bevordert de melkproductie, daarnaast sluit ik met de Moxa de Mingmen, dit is een punt op de rug die op de zelfde hoogte zit als de navel, in de Chinese geneeskunst is dit de poort van het leven, en hiermee een van de belangrijkste energiepoorten en gebieden van het lichaam, in de Chinese geneeskunst geloven ze dat tijdens een bevalling dit punt word geopend door de passage van het kind, als de Mingmen niet gesloten wordt zal dit leiden tot drastische verlaging van de nier QI met symptomen als frequent urineren, en incontinentie, voor een goed herstel is het dus belangrijk dit punt te sluiten en dat kan met een Moxa behandeling.

Daarna ga ik de buik masseren met een verwarmende olie die bestaat uit 6 verschillende verwarmende kruiden na het masseren dek ik je buik af en leg ik een kruik op je buik en ga ik je voeten masseren, hierin neem ik ook de drukpunten mee die ervoor zorgen dat je hormonen weer in balans komen. Daarna laat ik je even rusten en zet ik de spullen klaar voor de belly binding. Je kunt er voor kiezen om vooraf de belly binding de buik in te smeren met een kruidenpasta die het herstel bevordert, daarna ga ik de buik inbinden en kan je heerlijk ontspannen gaan slapen.

Naar 2 dagen kom ik terug en herhalen we het bovenstaande daarnaast leer ik jou dan ook om zelf je buik in te binden. 2 dagen daarna is dan het laatste consult en sluiten we naar wens af met een sluitingsritueel vanuit de Rebozo traditie.

 

Zelf raad ik aan om te kiezen voor de 3 consulten maar het is ook mogelijk om alleen 1 consult of 2 te hebben. Daarnaast kan je het ook uitbreiden met een volledige lichaamsmassage of/en kan ik een heerlijke voeden maaltijd voor jullie mee nemen afgestemd op de behoefte van een kraamvrouw maar een lust voor het gehele gezin. Ook is het mogelijk om de behandeling aan te vullen met een vaginaal stoombad met hellende kruiden waaronder Kamille, Weegbree, Goudsbloem, Lavendel en Duizendblad. Neem gerust contact op om samen de mogelijkheden te bespreken.

 

Wil je meer weten over de onderdelen van de behandeling? Klik dan op de onderstaande links:

 

Blog: Warmte in de kraamtijd

Blog: Rebozo massage

Blog: Bengkung Belly binding

Blog: Vaginaal stomen