Welkom bij Bodyworkz » Holistische Massage

Zwangerschapsmassage

Wanneer je voor het eerst  bij mij komt voor een Holistische zwangerschapsmassage wil ik eerst samen met jou een anamnese maken hier in bespreek ik met jou de contra indicaties, dit onder het genot van een ontspannend kopje (bio) thee en een voetenbadje met mandarijn olie zodat je rustig kunt aankomen. Ik geloof er in dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en dat je voor een volledige voldaan en ontspannen gevoel na een massage beiden moet stimuleren.Tijdens de Holistische zwangerschapsmassage zorg ik voor totale ontspanning van lichaam en geest.

Tijdens de massage besteed ik extra aandacht aan de punten die tijdens de zwangerschap worden belast. Als je specifieke wensen hebt (want elke zwangerschap is weer anders), dan pas ik graag de zwangerschapsmassage aan jouw situatie aan. Ik voer de massage op een zachte- en rustige manier uit om te veel stimulatie van de bloedsomloop en hormoonsysteem te voorkomen. Ook hou ik rekening met het vermijden van bepaalde drukpunten. Ik gebruik tijdens de massage een neutrale  bio olie die geschikt is voor de zwangere vrouw. Ook kan ik je leren welke drukpunten je kunnen ondersteunen tijdens de bevalling.

Je kan kiezen of je wilt dat de rug gemasseerd word in zijligging of dat je op je buik wilt liggen, ik maak gebruik van een prenatale massagetafel waarin een uitsparing is bij de buik en borsten zodat je in ieder stadium van de zwangerschap kunt liggen op je buik. Niet iedereen geeft de voorkeur voor een buikligging daarom kan je ook voor een zijligging kiezen. In zijligging maak ik gebruik van kussens om je benen en buik te ondersteunen zodat je vrij ligt en je optimaal van de massage kunt genieten. Tijdens de massage word het volledige lichaam gemasseerd van tenen tot hoofd en gaan we samen kijken of we contact kunnen maken met jouw ongeboren kind dit door technieken uit de haptonomie. Ik wil je vragen om ongeveer ander half uur te rekenen voor de holistische zwangerschapsmassage, dit is vanaf binnenkomst tot vertrek. De kosten voor een volledige zwangerschapsmassage bedraagt 55,-.


Een kleine blik van een voetwassing die ik vooraf aan een Zwangerschaps / Mamamassage geef. Een voetwassing geeft rust en laat je aankomen in het hier en nu, daarnaast hebben de kruiden een helende werking. Ik pas de kruiden aan aan jou situatie, zwanger of bevallen.


Partner zwangerschapsmassage cursus

Zwangerschap is een tijd van verandering, er gebeurt ontzettend veel in je lichaam en je lichaam veranderd, je borsten worden groter je buik neemt toe en vaak is de verandering te zien in je gehele lichaam, ook kan je gevoelswereld heel anders zijn, je smaak kan veranderen, je sexuele gevoelens kunnen veranderen, je kan je zelf heel mooi en vrouwelijk voelen maar het kan ook dat je je lichaam helemaal niet mooi zwanger vindt. Vaak moet je een nieuw balans vinden in het contact met je partner. Dit zou alleen maar meer gaan veranderen op het moment dat jullie papa en mama zijn geworden. De eerste weken is er vaak alleen nog maar aandacht voor jullie kleine wonder daarnaast moet jij als vrouw herstellen en moeten jou hormonen weer in balans komen, de slapeloze nachten werken hier vaak niet positief aan mee. Dit kan zorgen voor een hoop stress in je relatie, en ben je net weer gewend aan je nieuwe leven dan is je zwangerschapsverlof voorbij en moet je weer gaan werken, ook dit kan een hoop stress met zich mee brengen. Je moet een balans gaan vinden in het vrouw zijn, partner zijn, moeder zijn, collega zijn en dit is niet altijd even gemakkelijk. Het is daarom erg belangrijk om in je zwangerschap te gaan werken aan jullie relatie, om samen een team te vormen, om samen dingen te blijven ondernemen, en tijd te blijven maken voor elkaar. Je wilt voor je kind een zo sterk mogelijk fundament bouwen en dat kan alleen als jullie samen ook gelukkig zijn, en jullie je blijven verdiepen in elkaar en je je samen verbonden voelt.

De cursus zwamgerschapsmassage met partner kan hierin bijdragen. Het is een moment voor jullie samen waarin jullie samen kunnen ontspannen, voelen en verdiepen in elkaars behoefte, waarin jullie echt even de tijd alleen voor elkaar hebben. Massage kan zorgen voor een diepere binding met elkaar, de gever van de massage leert te luisteren naar de behoefte van de ontvanger en de ontvanger leert te luisteren naar haar/zijn lichaam (wat voelt fijn/wat voelt minder fijn etc.)

In de cursus wordt jij als aanstaande moeder gemasseerd door jou partner vervolgens masseer jij jou partner, De massage technieken zijn zowel geschikt voor zwangeren als niet zwangeren, na de zwangerschap kunnen jullie ook weer samen genieten van de technieken die je in de cursus geleerd hebt.

Er word tijdens de cursus extra aandacht geschonken aan welke technieken je wel of niet mag gebruiken in de zwangerschap. Ook leer ik jou verschillende technieken uit de haptonomie waarin ik jullie leer om contact te maken met de baby in jou buik. Ik leer jou partner hoe die contact kan maken met jullie kindje, hij gaat ervaren hoe jullie kindje reageert op zijn aanraking dit zorgt direct al voor een schitterende binding tussen vader en kind, iets waarvan ik vaak terug hoor van de vaders dat ze dat als heel waardevol hebben ervaren.

Ook leer ik jullie tijdens de cursus verschillende drukpunten die je tijdens de bevalling kunt gebruiken ter verlichting van de weeen, voor het openen van de baarmoeder, maar ook drukpunten die je kunt gebruiken om de bevalling op te wekken als je overtijd bent. 

Ook aromatherapie komt aanbod, wat voor olien mogen wel of juist niet in de zwangerschap en hoe maak je je eigen massageolie afgestemd op jou behoefte.

Het is een super waardevolle cursus die ik iedere aanstaande ouder gun en hoop dat jullie ook jezelf dit gunnen. De cursus is mogelijk in groepsverband maar kan ook alleen aan jullie als stel gegeven worden. Aan het einde van de cursus kan jij je partner een volledige lichaamsmassge geven van 1 uur, en weet je precies waar je rekening mee moet houden als je je partner masseert tijdens de zwangerschap!  Dit kan op locatie of bij jullie thuis. De cursus bedraagt 145 euro per paar en bestaat uit 2 bijenkomsten van 2 a 2,5 uur.