Welkom bij Bodyworkz » Cursussen omtrent zwangerschap en geboorte

Online Cursus Babymassage

Je huid is je grootste orgaan en heel belangrijk, je huid beschermt jou andere organen door ze te omhullen maar ook door je te waarschuwen als je je eigen bezeerd. Door het masseren van de huid voel je direct een fijn gevoel wat doorwerkt op je gehele lichaam en geest. Voor babys is een massage helemaal speciaal, hun worden zich op deze manier bewust van hun lichaam en maken hierdoor direct in hun hersenen de verbinding met het gevoel hoe ze massage ervaren. Daarom is het altijd heel belangrijk tijdens een massage te luisteren naar de baby, het moet een fijne ervaring zijn zodat aanraking in de hersennen word opgeslagen als positief, zo hebben ze hier hun hele leven profijt van. en zullen ze genieten van aanraking. Het schept ook direct een band met de gever van de massage, want de gever is de gene die hun het fijne gevoel geeft. Jou baby leert jou kennen en jij leert jou baby kennen. De band die je samen opbouwt door de massage neemt jou baby zijn hele leven mee. Door de massage aard een baby in zijn lichaam, hij word zich bewust van zijn lichaam en kan zich hierdoor beter ontwikkelen. Daarnaast kan babymassage ook heel goed ondersteunen bij verschillende babykwaaltjes. Omdat iedere baby anders is en iedere leeftijds fase vraagt om andere technieken leer ik jou in deze cursus verschillende technieken zodat er altijd iets bij zit voor jou baby. De technieken kan je blijven gebruiken ook al is jou kindje groter, je kan zelfs de technieken uitvoeren bij jou partner. Ook leer ik jou in deze cursus meer over etherische olien en welke olie te gebruiken bij welke kwaal. 

Bij de cursus ontvang je 3 flesjes etherische olien en een flesje basis olie. Al de olien zijn 100% natuur zuiver.

Ook krijg je een 1 op 1 online consult waarin we samen al de technieken doornemen en waarin je je vragen kunt stellen. Zo ben jij er zeker van dat je al de technieken op de juiste manier uitvoert.

De cursus is te bestellen in mijn online shop.


Cursus Zwangerschapsmassage  met partner

Zwangerschap is een tijd van verandering, er gebeurt ontzettend veel in je lichaam en je lichaam veranderd, je borsten worden groter je buik neemt toe en vaak is de verandering te zien in je gehele lichaam, ook kan je gevoelswereld heel anders zijn, je smaak kan veranderen, je sexuele gevoelens kunnen veranderen, je kan je zelf heel mooi en vrouwelijk voelen maar het kan ook dat je je lichaam helemaal niet mooi zwanger vindt. Vaak moet je een nieuw balans vinden in het contact met je partner. Dit zou alleen maar meer gaan veranderen op het moment dat jullie papa en mama zijn geworden. De eerste weken is er vaak alleen nog maar aandacht voor jullie kleine wonder daarnaast moet jij als vrouw herstellen en moeten jou hormonen weer in balans komen, de slapeloze nachten werken hier vaak niet positief aan mee. Dit kan zorgen voor een hoop stress in je relatie, en ben je net weer gewend aan je nieuwe leven dan is je zwangerschapsverlof voorbij en moet je weer gaan werken, ook dit kan een hoop stress met zich mee brengen. Je moet een balans gaan vinden in het vrouw zijn, partner zijn, moeder zijn, collega zijn en dit is niet altijd even gemakkelijk. Het is daarom erg belangrijk om in je zwangerschap te gaan werken aan jullie relatie, om samen een team te vormen, om samen dingen te blijven ondernemen, en tijd te blijven maken voor elkaar. Je wilt voor je kind een zo sterk mogelijk fundament bouwen en dat kan alleen als jullie samen ook gelukkig zijn, en jullie je blijven verdiepen in elkaar en je je samen verbonden voelt.

De cursus zwamgerschapsmassage met partner kan hierin bijdragen. Het is een moment voor jullie samen waarin jullie samen kunnen ontspannen, voelen en verdiepen in elkaars behoefte, waarin jullie echt even de tijd alleen voor elkaar hebben. Massage kan zorgen voor een diepere verbinding met elkaar, de gever van de massage leert te luisteren naar de behoefte van de ontvanger en de ontvanger leert te luisteren naar haar/zijn lichaam (wat voelt fijn/wat voelt minder fijn etc.)

In de cursus wordt jij als aanstaande moeder gemasseerd door jou partner vervolgens masseer jij jou partner, De massage technieken zijn zowel geschikt voor zwangeren als niet zwangeren, na de zwangerschap kunnen jullie ook weer samen genieten van de technieken die je in de cursus geleerd hebt.

Er word tijdens de cursus extra aandacht geschonken aan welke technieken je wel of niet mag gebruiken in de zwangerschap. Ook leer ik jou verschillende technieken uit de haptonomie waarin ik jullie leer om contact te maken met de baby in jou buik. Ik leer jou partner hoe die contact kan maken met jullie kindje, hij gaat ervaren hoe jullie kindje reageert op zijn aanraking dit zorgt direct al voor een schitterende binding tussen vader en kind, iets waarvan ik vaak terug hoor van de vaders dat ze dat als heel waardevol hebben ervaren.

Ook leer ik jullie tijdens de cursus verschillende drukpunten die je tijdens de bevalling kunt gebruiken ter verlichting van de weeen, voor het openen van de baarmoeder, maar ook drukpunten die je kunt gebruiken om de bevalling op te wekken als je overtijd bent. 

Ook aromatherapie komt aanbod, wat voor olien mogen wel of juist niet in de zwangerschap en hoe maak je je eigen massageolie afgestemd op jou behoefte.

Het is een super waardevolle cursus die ik iedere aanstaande ouder gun en hoop dat jullie ook jezelf dit gunnen. De cursus is mogelijk in groepsverband maar kan ook alleen aan jullie als stel gegeven worden. Dit kan op locatie of bij jullie thuis.. De cursus word in groepsverband gegeven op de Koningsweg 2 in Utrecht.


Baby Shower

Buikdansen & Massage

Het is vaak een hele verandering als je moeder wordt. het is goed om hierbij stil te staan en de zwangerschap ook te gebruiken om hoofdstukken af te sluiten, een nieuwe fase ga je in, 9 maanden heb je de tijd om rustig aan deze overgang te wennen. Dit is een schitterend proces! Wil jij de aanstaande moeder hierbij ondersteunen maar weet je niet hoe? Kies dan voor een unieke babyshower:

Buikdansen & Massage!

Buikdansen is van oudsher een vorm van dans die staat voor verbinden, vreugde en vrouwelijkheid! Buikdansen is van oudsher een dans die gedaan werd door vrouwen onderelkaar en werkt bindend, daarnaast is buikdansen zeer geschikt voor zwangere vrouwen en kan het ondersteunend werken bij bekkenbodemklachten. We gaan tijdens de babyshower samen dansen en vieren vol vreugde het nieuw leven in haar! Hadyr een professioneel buikdanseres verzorgt het buikdansen.

Dit combineren we met verschillende rituelen van uit Mother Blessings. Mother Blessings letterlijk vertaald: Een zegen voor de nieuwe moeder!

We sluiten de babyshower af met een heerlijke nek / schouder / hand /massage die we bij elkaar uitvoeren  en de zwangere krijgt als extra een rituele voetwassing om zo als herboren haar nieuw levensfase tegemoet te gaan!

Als extra kan je ervoor kiezen dat wij heerlijke gezonde hapjes mee nemen, dit na wens! Ook helpen wij graag met de aankleding van de ruimte voor een warme en feestelijke sfeer!

Kosten voor de babyshower bedragen 20 euro p.p. De babyshower duurt ongeveer 2 uur en kan bij u thuis worden gegeven mits de ruimte het mogelijk maakt anders kunnen wij eventueel mee denken voor een geschikte ruimte.

Heb je na aanleiding hiervan nog steeds vragen stel ze gerust!