Welkom bij Bodyworkz » Blog » Natuurlijke ondersteuning tijdens de bevalling met Neroli olie

Natuurlijke ondersteuning tijdens de bevalling met Neroli olie

Gepubliceerd op 24 mei 2019 om 11:20

Natuurlijke ondersteuning tijdens de bevalling met Neroli olie!

 

Heb jij wel is gehoord van Neroli Olie? Als je je niet heel erg verdiept hebt in Etherische oliën dan vast niet, het is niet een van de bekendste olie zoals Lavendel, maar dat wil niet zeggen dat het niet vele goede eigenschappen heeft! Het zou heel zonde zijn als Neroli een vergeten olie word want het heeft vele goede eigenschappen en kan zeker een gift zijn tijdens een natuurlijke bevalling.

 

Wat is Neroli en van welke plant word het gemaakt?

De Latijnse naam van Neroli is Citrus Aurantium en afkomstig van de Oranjebloesem en heeft een exotische bloemige geur die activerend op geest en lichaam werkt.

 

Neroli olie wordt gewonnen door waterdampdestillate van de bloesem. Om 1 kilo olie te krijgen is er ongeveer 1000 kilo bloesem nodig hierdoor is de olie erg kostbaar.

Daarnaast is Neroli een van de weinige etherische oliën waar wetenschappelijk bewezen is dat het de serotonine spiegel in de hersenen verhoogt. Serotonine is een humeur verbeterende neurotransmitter wat er voor zorgt dat je jezelf prettig en rustig voelt... wat natuurlijk heel fijn is tijdens de baring! Want hoe zorg je ervoor dat je je zo goed mogelijk voelt tijdens de bevalling en zo min mogelijk pijn hebt? Tijdens je bevalling maak je Oxytocine aan en Endorfine deze twee hormonen worden ook wel de gelukshormonen genoemd en zijn te vergelijken met morfine ( Jahaaa het lichaam is precies ontworpen en werkt precies zo dat we alles hebben wat we nodig hebben). Nou denk je misschien hoe kan het dan dat ik pijn heb of dat ik van die vreselijke verhalen hoor? Een ander hormoon wat je ook aanmaakt tijdens de bevalling is Adrenaline dit heb je eigenlijk alleen nodig in de laatste fase van de bevalling, de persfase. Maar omdat wij vaak bang zijn voor de bevalling bewust of onbewust maken we al eerder adrenaline aan wat er voor zorgt dat de oxytocine en endorfine doet afnemen en zo ontstaat er meer pijn, dit wilt natuurlijk niet zeggen dat als je totaal geen adrenaline aan maakt je volledig pijnloos bevalt maar je kan de pijn beter dragen.

 

Hoe super handig is het dat je op het moment van je bevalling Neroli olie bij je hebt die jou helpt om jou een prettig en rustig gevoel te geven zodat je zo min mogelijk adrenaline aan maakt. En met de wetenschap daarachter dat het ook echt wetenschappelijk is bewezen zou er voor mij zeker weten een flesje Neroli olie in mijn kraamtas zitten! Hoe gebruik je het? Een paar druppeltjes op je kussen of op een doekje waar je aan kunt ruiken, je zou er ook nog een druppeltje Frankincense olie bij kunnen doen. In mijn webshop verkoop ik ook hele leuke armbanden waar een vilt doekje in verwerkt zit waar je de olie op kan doen, ziet er super leuk uit en daarnaast heb jij altijd jou favoriete geur bij je, het vilten doekje in de armband kan je vervangen zodat je de armband na je bevalling gewoon weer kan gebruiken. Ook super handig als je verkouden bent, een druppeltje pepermunt olie er op en je neus is open.

 

Buiten het feit dat je jezelf prettig en ontspannen gaat voelen van Neroli heeft het nog vele meerderen voordelen in de zwangerschap.

Want ook voor je huid is het zeer goed! Smeer je huid dagelijks in met Neroli gemengd met een basis olie en lavendel olie en je hebt een uitstekende olie om zwangerschapsstriemen tegen te gaan. Ook voor slapeloosheid (wat bijna iedere zwangere vrouw wel kent, zeker in het laatste trimester) kan het wonderen doen. Neroli heeft ook een krampwerende werking dus super handig bij kuitkrampen.

 

Zo zijn er nog veel meer kwaaltjes waar Neroli bij kan ondersteunen, ik zou zeggen de moeite waard om het web even voor door te speuren. Voor mij helaas te veel om allemaal hier in dit blog te vermelden maar zeker de moeite waard.

 

Ik zou zeggen... ik weet wat er in mijn kraamtas zit

 

Wil je een flesje Neroli kopen? In mijn webshop kan je al een flesje Neroli 100% natuurzuiver kopen voor slechts 21,95

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.