Welkom bij Bodyworkz » Blog » Top 5 activiteiten samen met je baby

Top 5 activiteiten samen met je baby

Gepubliceerd op 19 oktober 2018 om 19:19

De top 5 van leuke dingen die je samen met je baby kunt doen!

 

De eerste maanden vliegen meestal ontzettend snel voorbij dit komt omdat alles nieuw is er zoveel gebeurd in je leven als moeder van een nieuw wonder. Zowel lichamelijk als geestelijk gebeurd er veel je moet herstellen van de bevalling en je hormonen die weer terug in balans moeten komen. Maar ook de hele levensverandering een heel nieuw mensje die je moet leren kennen en die volledig van jou afhankelijk is. Het ene mens is het andere mens niet, de ene pakt alles heel vlot op en hersteld snel voelt zich al snel weer fit de ander heeft moeite met herstellen en voelt zich helemaal nog niet fit integendeel dood moe volledig uitgeteld door de slapeloze nachten en weer een ander kamt met depressieve gevoelens en ziet het even helemaal niet meer zitten en die roze wolk is al helemaal niet in het zicht sterker nog een beetje licht door die zware donkere wolken is er niet eens te zien. Dit kan allemaal iedereen beleeft het anders en veel ervan heeft ook te maken met je hormonen. MAAR.. probeer ondanks deze periode vol veranderingen toch tijd te maken om te genieten van jou nieuwe wonder! Neem tijd samen met jou wonder om te genieten en te ontspannen want ook dit kan je samen doen! Ook al is je baby nog zo klein er zijn zat leuke dingen om samen te doen!. Heb je er totaal de behoefte niet aan en voel je je op of voel je je depressief.. ondanks dat doe het toch! Je zult zien dat je je daarna lekkerder gaat voelen misschien niet direct maar blijf volhouden! blijf leuke dingen samen doen en dan opeens... Je kijkt naar boven... en ja.. die roze wolk is toch gekomen!

 

Nou hier komen ze dan.. de top 5!

 

Baby Spa

Sinds kort is er ook een Baby Spa in Nederland. Er is op dit moment 1 vestiging in Almere. Ik kan van alles gaan uitleggen wat het is maar ik denk dat een filmpje meer zegt. 

Baby Massage

Baby massage daar ben ik zelf een fan van niet alleen omdat ik zelf docente baby massage ben maar ook door al de voordelen die het heeft. Je leert technieken tegen darm krampjes, overstrekken, technieken ter ondersteuning tegen de pijn wanneer je baby last heeft van doorkomende tandjes etc. Daarnaast werkt het heel ontspannend voor de baby en ook voor jou als gever. Het schept een band en je baby leert zich bewust te worden van zijn lichaam, zo is babymassage goed voor nog veel meer dingen. Vaak gebeurt het tijdens een les dat een baby tijdens de massage in slaap valt, zo heerlijk ontspannen! Daarnaast is het iets wat je ook nog thuis kan doen ideaal als ritueel voor het slapen gaan en dan......sssssssssttttttt wat zullen de baby's en de ouders lekker en ontspannen slapen!

 

Baby yoga

Baby yoga is leuk voor iets oudere baby's tijdens een les word vaak gewerkt met leuke rijmpjes en versjes. Het is niet alleen leuk maar ook nog is bewezen goed. Het helpt bij spanning en draagt bij aan de ontwikkeling van de spijsvertering, de hersenen en het zenuwstelsel, het stimuleert de bloedsomloop, versterkt de spieren en maakt soepel.

 

Sporten samen met je baby

Je hebt verschillende clubs waar je samen met je baby kan sporten vanaf dat jou baby 6 weken oud is. Een er van is Mom Moves, ze zijn gevestigd in heel Utrecht en hebben lessen voor zwangeren, bevallen en lessen waar je je baby mee kunt nemen. Wat ik nou echt een plus punt van hun vind is dat ze buiten de lessen geven. Buitenlucht is heel gezond voor jou herstel maar ook voor jou baby en helemaal als deze plek omringd is door natuur waardoor de zuurstof in de lucht schoner is. Bewegen zorgt er voor dat alles weer in gang gezet word het helpt je herstellen en helpt je je hormonen in balans te krijgen, daarnaast is je lichaam misschien wel heel erg veranderd het is iets slapper of dikker waardoor je je onzekerder voelt en hier werk je nou juist aan tijdens zo een les. Ook ontmoet je andere moeders die in de zelfde levensfase als jou zijn. Je kan op deze manier rustig werken aan je conditie zonder dat je in een drukke sportschool word aangekeken omdat je nog net niet helemaal mee kunt komen. In een sportschool kan je ook niet altijd de juiste begeleiding vinden, niet iedere sportinstructeur weet wat je wel of niet mag zo net na je bevalling maar bij een club die hier speciaal voor bestemd is weet je dat ze jou ook met jou klachten goed kunnen begeleiden.

 

 

Baby zwemmen

Baby zwemmen doe je samen met je baby (ook heel leuk voor oma's en opa's om te doen met hun kleinkind) Je kan vanaf dat je baby 9 weken oud is (na de hielprik) met je baby zwemmen. Tijdens de les maken ze ook gebruik van liedjes en rijmpjes ze leren jou baby vertrouwd te maken met water. Wat ik ook er erg leuk aan vind dat je baby ook als dreumes en peuter door kan gaan en zodra je kindje 4 is kan die dan gelijk beginnen met zwemles. Bijna ieder zwembad geeft wel baby zwemmen. Vind je het chloor water niet fijn voor je baby? er zijn ook zwembaden waar ze geen chloor gebruiken!

 

Dit zijn maar 5 dingen die je kunt doen maar er is nog heel veel meer! Surf op het internet en je komt van alles tegen. Wat vind jij leuk om met jou baby te doen? Of heb jij een activiteit die er niet bij staat maar waarvan je zegt dat die echt op nummer 1 moet staan, laat het me dan weten!

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.