Welkom bij Bodyworkz » Blog » Vaccineer jij je tegen Kinkhoest in de zwangerschap?

Vaccineer jij je tegen Kinkhoest in de zwangerschap?

Gepubliceerd op 26 juli 2018 om 16:09

Tijdens een van de sportlessen die ik geef aan zwangere vrouwen hoorde ik een aantal vrouwen praten over het Kinkhoest vaccin die je kunt nemen tijdens de zwangerschap. Zij waren hier zeer positief over en er was ook geen enkele gedachten bij hun dat dit misschien wel schadelijk kan zijn voor hun ongeboren kind. De overheid heeft dit vaccin in de wereld gebracht om hun ongeboren kind te beschermen tegen kinkhoest, de overheid zou toch nooit zoiets in de wereld brengen als het onveilig is voor het ongeboren kind?

 

Zelf heb ik hier andere gedachten over en vertrouw ik de overheid niet en zet ik mijn vraagtekens bij de manier van vaccineren door de RIVM.

 

Toen ik bevallen was van mijn dochter 18 jaar geleden dacht ik anders. Ook ik dacht dat vaccineren er gewoon bij hoorde er was totaal geen twijfel of ik dit wel of niet zou doen. Of op wat voor manier, nee het hoorde gewoon en was nodig voor de gezondheid van mijn dochter.

Mijn dochter heeft dan ook al haar vaccinaties gekregen. Van haar eerste vaccinatie was zij erg ziek en heeft met hoge koorts op bed gelegen, ook dit was voor mij iets wat er gewoon bij hoorde. Mijn dochter heeft een zwak immuunsysteem zij is vaak ziek. Veel neus/keel/oor klachten en na haar 1e levensjaar tot op heden heeft zij eczeem (er is mij verteld dat als een van de ouders eczeem heeft en je het kind dan inent het zeker is dat zij in de toekomst ook eczeem krijgt, of dit waar is weet ik niet maar bij ons is dat wel het geval)

 

Toen ik 15 jaar later zwanger was van mijn zoon dacht ik er heel anders over en ben mij al gaan verdiepen over inenten tijdens mijn zwangerschap. Ik kwam er achter dat er ook een hele andere kant aan het vaccineren zat. Omdat ik na de geboorte van mijn zoon er nog niet over uit was wat ik nou wilde met vaccineren heb ik er voor gekozen om naar een Antroposofische consultatiebureau te gaan bij Widar, ook mijn huisarts is bij Widar dus de weg daarheen was voor mij vrij kort. Hier organiseren ze voorlichting avonden over inenten daarnaast staan ze open voor beide richtingen (wel of niet inenten). Tijdens de consulten op het consultatiebureau nemen ze ook ruim de tijd om voorlichting te geven hierover en je kunt al je vragen stellen. Ik heb er toen voor gekozen om mijn zoontje pas na 1 jaar te laten inenten. Sommige vaccinaties werken pas in het eerste levensjaar als je ze 3 keer gehad hebt. Dit betekend dat na de eerste keer inenten je kindje dus niet beschermd is, dus ook niet voor kinkhoest. Dat betekend dat je je baby ver weg moet houden van mensen die hoesten! Dus nee, ook al is jou baby ingeënt hij loopt nog steeds volledig risico om besmet te worden! Ik heb er voor gekozen om mijn zoon na zijn 1e jaar pas te laten inenten. Dit omdat dan zijn lichaampje al sterker is als een pasgeboren baby en dit omdat de vaccinatie DaKTP (waar kinkhoest een onderdeel van is) dan direct werkt in plaats van dat hij pas na de 3e inenting werkt.

Ik ken in mijn directe omgeving ook verschillende mensen die er voor gekozen hebben hun kind helemaal niet te laten inenten en ook hierin kan ik mij erg vinden. Sommige ziekten waarvoor je inent bestaan al niet meer. Veel van de ziekte waarvoor je je kindje inent komen doordat de leefomstandigheden van de mensen in de tijd dat ze begonnen zijn met vaccineren heel slecht waren. Er zijn ook mensen die ik hoor zeggen dat hun kinderen door ziek te worden juist weerstand krijgen, op deze manier word hun immuunsysteem juist sterk en overwinnen ze veel eerder ziektes als anderen. En daarnaast hoor ik van velen dat zij niet inenten om de stoffen die er in de inenting zitten. Ik kan mij heel goed voorstellen dat het nooit positief kan zijn als je in een net geboren baby lichaampje al allerlei stoffen gaat spuiten wat hier niet in hoort, je moet als baby nog helemaal ontwikkelen.

 

Een vraag die bij mij rijst...ja de ziektes komen minder voor maar de mensheid is op de dag van vandaag totaal niet sterk, de ziekenhuizen zitten vol met patiënten, hoe kan dit? Hoe kan ons lichaam steeds zwakker worden? Ja, we worden ouder en dat heeft zeker wel iets te maken met de medicatie wat er nu is, maar hoe komen wij dan aan die ziektes? We lossen ze wel op maar kunnen wij ze ook voorkomen? Of zou alles wat wij tot ons nemen inclusief de inentingen hier de oorzaak van zijn?

 

Zelf zou ik mij niet laten inenten voor kinkhoest tijdens mijn zwangerschap. Ik kan mij niet voorstellen dat het goed zou zijn voor mijn ongeboren kind (met in mijn achterhoofd de cijfers van sterfte door kinkhoest in 9 jaar tijd zijn er 5 baby's overleden aan kinkhoest), zelf vrees ik dat de gevolgen van de vaccinatie meer risico met zich mee brengt. Er zijn nog geen onderzoeken gedaan over de gevolgen op de lange termijn van de vaccinatie voor kinkhoest tijdens de zwangerschap. De eerste inenting van het vaccin is pas gegeven in 2011, dit betekend dat het eerste kind nu pas 7 jaar oud is, niemand weet dus wat het later kan veroorzaken. Zelf kan ik mij voorstellen dat een baby die in je buik zit, dus nog niet levensvatbaar is en nog niet op deze aarde kan leven, zijn lichaampje het zeker niet aan kan om nu al vreemde stoffen binnen te krijgen. Als een baby net geboren is en hij krijgt koorts word die direct opgenomen in het ziekenhuis, maar wat nu als jou baby die koorts ook krijgt in jouw buik? Wat doet het met zijn cellen die nog moeten delen? Wat doet het daadwerkelijk met het hele systeem van de ongeboren baby? En niet alleen direct na de geboorte maar ook op langere termijn, hoe is zijn immuunsysteem? Dit kan het RIVM de organisatie die deze inenting aanprijzen niet zeggen!

 

En ik wil je ook vragen om eens hier bij stil te staan: Baby’s zijn verschillend in gewicht, bij geneesmiddelen voor volwassenen word vaak gekeken naar je gewicht, je krijgt medicatie wat op jou gewicht is afgestemd want anders kan je te heftig reageren op de medicatie. Maar waarom is dit niet bij baby's? Een baby is al heel kwetsbaar en een baby die aan de kleine kant is nog meer, maar toch krijgt die de zelfde dosis vaccin. Hier zet ik mijn vraagtekens bij???

Wist je dat je er ook voor kan kiezen om niet de gehele cocktail aan inentingen te nemen! Je kunt er ook voor kiezen om niet alles in een cocktail te stoppen maar om je kindje het te geven in etappes. Ik kan me voorstellen dat het dan veel minder heftig moet zijn voor het lichaam van je kindje.

 

 

Ik wil graag nog een aantal websites met je delen zodat je je nog beter kunt verdiepen in jou keuze, jou gezondheid en jou leven.

 

https://www.nvkp.nl/ziekten-en-vaccins/overzicht/kinkhoest/

https://dekritischeverloskundige.wordpress.com

https://rijksvaccinatieprogramma.nl/

https://stichtingvaccinvrij.nl/nrc-3-april-2017-kinkhoestvaccin-zwangere-beschermt-baby/

https://stichtingvaccinvrij.nl/vaccineren-zwangeren-overzicht-feiten/

https://stichtingvaccinvrij.nl/inenten-kindjes-buik-vaccinatiebeleid-aanzien-zwangere-vrouwen-belgie-en-nederland/

 

Op Facebook vond ik een aantal feiten over het Kinkhoestvaccin die afkomstig zijn van de site van stichting vaccin vrij. Ik zou zeggen de moeite waard om is een kijkje op te nemen! Op de links hierboven van stichting vaccin vrij kan je de onderstaande feiten nalezen.

 

-Het Boostrix-vaccin is (vlgs de Engelse bijsluiter) bestemd voor volwassenen en kinderen OUDER dan 10 jaar. De Nederlandstalige versie van het RIVM en Zorg en Gezondheid (BE) vermeldt echter nog steeds 4 jaar.

 

-Difterie en tetanus worden er gratis bijgeleverd (het kinkhoestprikje is niet apart verkrijgbaar)

 

–Er zijn geen gegevens van prospectieve klinische studies bij de mens beschikbaar.

 

– Er bestaan zo goed als GEEN gegevens over de gecombineerde vaccins en men moet dus baseren op gegevens van elk vaccin afzonderlijk.

 

– Lareb; De farmaceutische industrie test geneesmiddelen doorgaans niet bij zwangere vrouwen. Dus ook het vaccin is niet op zwangere vrouwen getest.

 

– Ingrediënten van het vaccin; geadsorbeerd op gehydrateerd aluminiumhydroxide en aluminiumfosfaat – formaldehyde -2- fenoxyethanol – polysorbaat 80

 

In de Engelstalige bijsluiter (2013) staat het volgende; it is also not known whether Boostrix can cause fetal harm when administered to a pregnant woman or can affect reproduction capacity.

 

– Bevat onder andere Aluminium hydroxide, in vaccins gebruikt om het immuunrespons te stimuleren. Zeer giftig, veroorzaakt schade aan luchtwegen en hersenen. Wordt in verband gebracht met ademhalingsmoeilijkheden, neurodegeneratieve ziektes zoals Alzheimer en dementie, klinische syndromen zoals myalgie (spierpijnen) artralgie (gewrichtspijnen) en chronische vermoeidheid. Veroorzaakt convulsies (stuipen) en coma.

 

Wat is er gebeurd met eerdere tegengeluiden?

 

– Vaxinfopro (adviesorgaan van de Nederlandse overheid) in geval van vaccinatie tijdens de zwangerschap is men bevreesd voor het ontwikkelen van afwijkingen bij de baby, de zogenaamde teratogenese. Dit kan structureel zijn en zichtbare afwijkingen van bepaalde organen veroorzaken, maar men kan ook denken aan functionele teratogenese waarbij bepaalde functies van de hersenen of andere organen gestoord zouden worden

 

– Een paar jaar geleden stonden de gezondheidsraden in beide landen nog achter het volgende standpunt; Het kan ONETHISCH zijn om mensen die zelf een KLEIN risico op ernstige ziekte lopen, te vaccineren (met het risico op bijwerkingen) om hiermee anderen te beschermen. In geval van vaccinatie tijdens de zwangerschap is men bevreesd voor het ontwikkelen van afwijkingen bij de baby, de zogenaamde teratogenese. Tot slot kunnen ook de additieven die zich in vaccins bevinden effecten op de zwangere vrouw hebben.

– In een recent artikel (29 december 2017) van een bekende artsenwebsite in Frankrijk staat geschreven dat `bepaalde vaccins NIET worden aanbevolen voor zwangere vrouwen, omdat ze slecht worden verdragen en MISKRAMEN kunnen veroorzaken. Dit blijkt het geval bij het kinkhoest en difterievaccin, dat aanzienlijke koortsreacties kan veroorzaken. Aanvullend met ´theoretisch risico dat het virus in de vaccins de placenta kunnen doordringen en dan de foetus kunnen infecteren´ De Franse Gezondheidsraad ontraadt dan ook het inenten van zwangere met een combivaccin waarin difterie en kinkhoestkomponenten zijn opgenomen. Ze geven er nog deze aanvullende informatie bij: Kinkhoest (pertussis) vaccin: het vaccin is gemaakt van het gedode virus. Het mag niet tijdens de zwangerschap worden toegediend, omdat het vaak gepaard gaat met koorts, waardoor een vroeggeboorte dreigt. Het difterievaccin is vervaardigd met difterie bacillen toxoide (Loffler bacillus). Dat wordt niet gegeven tijdens de zwangerschap omdat het slecht wordt verdragen.

 

– Om te kunnen zeggen dat een vaccin ´werkt´ is het voldoende om via bloedproeven aan te tonen dat er antilichamen aangemaakt worden -in dit geval bij de moeder- en dat zal waarschijnlijk wel het geval zijn. Maar waar is het onderzoek dat de effecten van de inhoudsstoffen op de ontwikkeling van de ongeboren vrucht bestudeerd? En hoe zou je dat überhaupt kunnen doen? Het wordt in ieder geval niet gedaan in de MIKI studie.

 

Ik hoop dat je door het lezen van dit Blog en de links naar de verschillende sites over vaccinatie een betere keuze kan maken of je wel of niet wilt inenten.

 

Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt!

 

Weet jij andere feiten? Of wil je graag je mening geven over dit onderwerp? Zolang het in respect voor elkaars mening wordt gedaan is dat mogelijk onder dit artikel.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.