Welkom bij Bodyworkz » Blog » De anticonceptiepil of natuurlijke anticonceptie? Heeft de anticonceptiepil invloed op bekkenbodem klachten?

De anticonceptiepil of natuurlijke anticonceptie? Heeft de anticonceptiepil invloed op bekkenbodem klachten?

Gepubliceerd op 14 april 2018 om 12:37

Na 21 jaar pil gebruik met een aantal periodes waarin ik niet gebruikt heb, was ik het zat om nog langer mijn lichaam te vullen met onnatuurlijke hormonen, ik wou weten hoe ik mijzelf echt voelde, wat speelt er echt allemaal in mijn lichaam.

 

Vanaf mijn zwangerschap van mijn zoon heb ik mij nooit meer de oude gevoeld. Lichamelijk niet en geestelijk niet. Weinig energie veel minder behoefte aan lichamelijk contact, zodra ik te veel op een dag lichamelijk had gedaan had ik veel pijn in mijn bekkenbodem, ik miste het vuur in mij, ik voelde mij meer oppervlakkig. Dit heeft er voor gezorgd dat ik heel goed ben gaan kijken naar hoe ik met mijzelf om ga, wat doe ik, wat eet ik, hoe reageer ik etc. Ik geloof in de kracht van de natuur en in de kracht van zelf genezing. Daarom wou ik zo natuurlijk mogelijk leven zonder toevoeging van medicatie, waar voor mij ook de anticonceptie pil onder valt. Alleen dan kon ik voor mijzelf een eerlijk beeld schetsen van hoe ik mij voel.

 

Na mijn zwangerschap was ik erachter gekomen dat mijn schildklier versneld werkte, ik kreeg hiervoor schildklierhormonen, waar ik me eigenlijk alleen maar slechter door ging voelen. Mijn bloedwaardes gingen wel naar beneden, zelfs te ver na beneden waardoor mij schildklier te traag ging werken. Na bijna een jaar medicijnen te hebben geslikt met nog steeds veel bijwerkingen was ik het zat. Ik ben zelf gaan afbouwen en uiteindelijk helemaal gestopt (ik wil er wel bij zeggen dat mijn waardes bijna normaal waren). Ik voelde mij beter maar ik merk nog steeds dat periodes waarin ik stress ervaar ik voel dat mijn schildklier direct te snel gaat werken.

 

Op verschillende sites voor schildklierpatiënten staat dat de anticonceptiepil geen gunstige werking heeft voor schildklierpatiënten, er word aangeraden om mee te stoppen. Deze gedachten en de gedachten hoe voel ik mij nu echt vanuit mijn oorsprong, heeft mij laten verdiepen in natuurlijke manieren van anticonceptie. Er zijn redelijk wat alternatieve waaronder Lady Comp en Sensiplan Een andere methode is het koperspiraal, ik heb twee keer in mijn leven een koperspiraal laten plaatsen beide naar mijn zwangerschappen, de eerste keer heb ik het eerste jaar weinig last gehad, het tweede jaar kreeg ik last van tussentijds bloedverlies en buikpijn, toen ik hem om deze reden wou laten verwijderen kon de huisarts en gynaecoloog hem niet vinden, na een echo gemaakt te hebben zeiden ze dat mijn baarmoeder gekanteld was en ze er daardoor niet bij konden, hij zou operatief verwijdert moeten worden.. dat dit een optie was is mij nooit verteld tijdens het zetten van de spiraal. De tweede keer dat ik een spiraal liet plaatsen deed de plaatsing erg veel pijn en na 3 maanden zei mijn partner dat die steeds iets voelde, hierop ben ik naar de huisarts gegaan en die vertelde dat die niet goed zat en heeft hem verwijderd. Een koperspiraal was voor mij dus geen optie meer. Op internet kwam ik het Caya pessarium tegen, betaalbaar, online te bestellen en ze geven een betrouwbaarheid van 98 procent. Het pessarium hoeft niet op maat te worden afgemeten. Caya moet je gebruiken in combinatie met een zaaddodende gel met een PH waarde van 3,8 wat er voor zorgt dat de zaadcellen gedeactiveerd worden en de PH waarde heeft een positieve invloed op de vaginale flora en biedt bescherming tegen het ontstaan van vaginale infecties. Tot nu toe werkt het voor mij goed.

 

Wat ik merkte na het stoppen met de pil was dat de bekkenbodempijn die ik ervoer op eens weg was. Ik had hier nou al 4 jaar last van en opeens was het verdwenen. Ik kan weer gewoon sporten zonder daarna haast niets meer te kunnen van de pijn. Mijn moeder vertelde mij, dat door pil gebruik je bekkenbodem weker kan worden en hierdoor de klachten kunnen komen... Als ik op onderzoek uit ga kom ik hier niet veel van tegen op de site van www.rugpijnweg.nl vind ik wel het volgende,

 

//In dat geval zou u zich kunnen afvragen waarom de hormoonhuishouding dusdanig verstoord is, dat u dergelijke klachten heeft gekregen. We weten bijvoorbeeld dat het gebruik van de pil invloed heeft op de hormonen. We weten niet altijd wat de gevolgen hiervan zijn. Het zou kunnen dat jarenlang pilgebruik de hormoonhuishouding dusdanig heeft verstoord, dat dit soort klachten optreden.//

 

Buiten het feit dat mijn bekkenbodem klachten zijn gestopt, had ik de eerste maand na het stoppen van de pil wel last van tussentijds bloedverlies, veel hoofdpijn en buikkrampen. Dit zijn ook de symptomen die ik van andere ex pil gebruiksters hoor. Het zou ongeveer een half jaar duren voor je hormoonhuishouding weer in balans is na het stoppen van de pil. Ik ben hier nog niet, dus kan nog niet zeggen hoe ik mij precies voel als mijn hormoonhuishouding weer in balans is. Ik merk wel dat ik mij steeds beter ga voelen, ik ben nog niet waar ik wil zijn maar ik wil uitgaan van het positieve, daarnaast is het voor mij ook mijn schildklier die een rol hierin speelt.

 

Bijwerkingen van de pil waar wel veel overgeschreven is zijn, Depressieve gevoelens, libidoverlies, gewichtstoename, dyspareunie (of wel vaginale pijn, voornamelijk bij geslachtsverkeer), fluorklachten, trombose (3 generatiepil loop je 4 maal meer risico, en staat los van het feit of je rookt), vaginale droogheid, je lichaam kan verschillende vitamine minder goed opnemen, ziekte van Crohn komt vaker voor bij pilgebruik, PMS klachten maakt de pil erger, de ziekte van Hashimoto is gelinkt aan de pil (schildklierziekte),verhoogt risico op borstkanker en baarmoederhalskanker. 

 

bronnen www.anticonceptie-online.nl / www.ninefornews.nl

 

Nou ben ik heel benieuwd naar jou! Wat zijn jou ervaringen met de pil? Zijn er meer vrouwen net zoals ik

die last hadden van bekkenbodem klachten die verdwenen zijn na het stoppen met de pil? Of heb jij hier meer van gehoord? Ik zou het dan zeer op prijs stellen als je dat met mij wilt delen.

 

Ik hoop hiermee meer vrouwen tot denken te kunnen zetten over wat je wilt consumeren in je lichaam en de gevolgen daarvan. Ik hoop vrouwen te kunnen inspireren om terug te gaan naar de basis, jou eigen lichaam puur natuurlijk, mooi zoals het is, goed zoals het is!

 

Liefdevolle groet, Susan


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.